19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComerţul stradal, stopat

Comerţul stradal, stopat

Majoritatea sătenilor din localităţile vâlcene, care vara scoteau un ban din comercializarea vinului, a ţuicii, dar şi a legumelor şi a fructelor, au primit o grea lovitură. Legea nr. 224/2008, care se referă la comercializarea alcoolului, interzice vânzarea vinului de masă, în vrac, în pieţe, târguri, oboare, în spaţii improprii şi, în special, pe marginea şoselelor. În caz contrar, se aplică amenzi cuprinse între 40.000 şi 100.000 de lei.

 

Înfiinţarea de pieţe volante

 

Actul normativ a intrat deja în vigoare începând cu luna trecută. „Am primit înştiinţare la primărie despre acest act normativ. I-am anunţat deja pe săteni. Am pus avertismente pe stâlpi, garduri şi în alte zone. Trebuie să găsim o soluţie şi aceasta ar fi înfiinţarea unor puncte pentru pieţele volante, unde oamenii să-şi comercializeze produsele în mod organizat. Va mai dura până când vom ridica aceste pieţe. Trebuie găsite soluţii de moment“, a declarat primarul Ion Horăscu, edilul localităţii Prundeni, una dintre comunele vâlcene unde oamenii îşi vând produsele pe marginea drumului.

Deşi acest tip de comerţ a devenit o tradiţie pentru localităţile din sudul judeţului, el nu se practică numai aici. Şi în localitatea Pietrari, pe DN 67, la intersecţia cu drumul care trece prin Băile Govora, câţiva localnici îşi vând produsele pe marginea drumului, iar alţii îşi scot tarabele în faţa curţilor. Cu toate că produsele ţăranilor vâlceni nu sunt ambalate ca la supermarket, calitatea este superioară fructelor şi legumelor din import.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII